Pre neformálne oblečenie sa stal terčom kritiky. Zelenskyj vysvetlil, prečo nenosí oblek

ta3 čtk
24.2.2023 19:27

Dnes už tradičný odev - vojenskú mikinu alebo tričko, spravidla v khaki farbe - vymenil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj za strohý oblek hneď po vpáde ruských vojsk na Ukrajinu. Zmenu šatníka, ktorá sa rýchlo stala symbolom ukrajinskej obrany pred ruskou agresiou, mu odporučil jeho tím, uviedol prezident v rozhovore so stanicou BBC.

Pre neformálne oblečenie sa stal terčom kritiky. Zelenskyj vysvetlil, prečo nenosí oblek
TASR/AP

Naposledy bolo možné Zelenského vidieť v prezidentskom obleku v predvečer ruskej invázie, 23. februára 2022. Ako uviedol sám Zelenskyj, "časy sa odvtedy zmenili", a preto sa zmenil aj jeho imidž.

"Bolo to naozaj zvláštne. Nemal som pri sebe oblek. A potom mi jeden z mojich asistentov povedal: 'Možno skús toto?' Je to pohodlnejšie a pre ľudí zrozumiteľnejšie. Predsa len je vojna a je zvláštne, keď je vojna a vy ste v obleku," povedal Zelenskyj.

Prezident uistil, že v obleku a kravate sa určite znova ukáže. Skvelou príležitosťou na to podľa neho bude ukrajinské víťazstvo nad Ruskom, ktoré krajinu napadlo presne pred rokom.

"Po našom víťazstve. Možno v deň nášho víťazstva," odpovedal Zelenskyj na otázku, kedy vojenské ošatenie vymení za odev politika.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok