VIDEO/FOTO: V okrese Trenčín havarovalo lietadlo. Zahynuli štyria ľudia

ta3 tasr
22.2.2023 15:21

Medzi obcami Trenčianske Stankovce a Krivosúd-Bodovka v okrese Trenčín havarovalo v stredu 22. februára motorové lietadlo, nehodu neprežili štyria ľudia. Informoval o tom lekár Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Martin Balko.

"Dnes krátko po 15.00 h došlo k pádu malého lietadla pri obci Trenčianske Stankovce. Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby na miesto vyslalo okrem pozemných ambulancií, aj vrtuľník Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. Na mieste sa zatiaľ zistili štyri mŕtve osoby a niekoľko zranených. Keďže ešte prebieha likvidácia udalosti s hromadným postihnutím osôb, konečný výstup bude k dispozícii až po 18.00 h," priblížil Balko.

Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Mariána Petríka k nešťastiu došlo krátko po 15.00 h, na mieste zasahovalo 11 profesionálnych hasičov z Trenčína s tromi kusmi techniky.

"Ministerstvo dopravy vyjadruje úprimnú sústrasť pozostalým. Naši kolegovia z Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru sú pripravení poskytnúť plnú súčinnosť pri vyšetrovaní tejto udalosti," uviedol riaditeľ odboru komunikácie rezortu dopravy Ivan Rudolf s tým, že až do vyšetrenia nebudú poskytovať žiadne podrobnejšie informácie.

Podľa medializovaných informácií by malo ísť o lietadlo typu Diamond DA-42 registrované v Českej republike. Využívala ho však trenčianska letecká škola na školské účely.

Pozrite si, ako to na mieste leteckého nešťastia vyzeralo.

Zdroj: ta3

 

Zdroj: tvnoviny.sk

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok