Sme rodina je za iný termín predčasných volieb, ak by OĽANO alebo SaS zmenili názor

ta3 TASR
13.2.2023 13:12

Ak by jeden z bývalých koaličných partnerov - OĽANO alebo SaS - zmenil názor na termín predčasných volieb a bol by za júnový termín, hnutie Sme rodina by návrh podporilo. Uviedol to predseda parlamentu a hnutia Boris Kollár. OĽANO aj SaS diskusiu o novom termíne predčasných volieb nepripúšťajú, v stanoviskách sa zhodli, že termín je už určený.

B. Kollár: Š. Hamran by mal byť zdržanlivý
TASR - Martin Baumann

Kollár zdôraznil, že s júnovými voľbami by musel prísť jeden z bývalých koaličných partnerov. "Odmietam každý týždeň robiť v parlamente cirkus, že si opozícia vypýta 30 podpisov a bude dávať raz máj, raz apríl, raz jún bez nejakej podpory deväťdesiatky," zdôvodnil. Ako pripomenul, pre Sme rodina by boli ideálne júnové voľby. Väčšina v parlamente sa však našla až na septembrový termín.                         

Pre hnutie OĽANO je téma predčasných volieb uzavretá. Ako skonštatovalo, termín je už stanovený.  

Strana SaS o termíne už nechce špekulovať. "Termín predčasných volieb je odhlasovaný. Viac týmto špekuláciám nevenujeme pozornosť a ani tým nebudeme otravovať občanov," uviedla v stanovisku.

Nezaradený poslanec a predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini uviedol, že všetci 11 poslanci pôsobiaci v Hlase podporia akékoľvek predložené uznesenie s návrhom na skorší termín predčasných volieb, ako je september.

Parlament rozhodol, že predčasné parlamentné voľby budú 30. septembra. Opozícia presadzovala skorší termín. Smer-SD by o ňom chcel hovoriť opäť, a to aj v súvislosti s témou darovania stíhačiek Mig-29 Ukrajine. Dočasne poverená vláda Eduarda Hegera (OĽANO) má totiž obmedzené kompetencie a podľa Smeru-SD nemá právo rozhodovať o zásadných vnútropolitických a zahraničnopolitických otázkach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok