Daň z príjmov sa môže zaplatiť platobnou kartou, treba však prv kontaktovať Finančnú správu

ta3 TASR
8.2.2023 14:51

Daň z príjmov a spotrebné dane je možné zaplatiť platobnou kartou. Ide o pilotný projekt Finančnej správy SR. Informovala o tom FS.

kreditná platobná karta kreditka VISA Mastercard (1140px) TASR/AP
TASR/AP

Ak chce daňovník zaplatiť daň týmto spôsobom, musí najprv kontaktovať call centrum FS, ktoré mu následne zašle manuál. FS priblížila, že úhradu platobnou kartou bude možné uskutočniť s využitím Google Pay alebo Apple Pay, prípadne iným platobným spôsobom (prostredníctvom odkazu na internetbanking bánk), ktorý umožňuje platobná brána Štátnej pokladnice.

FS upozornila na spôsob vyplnenia online formulára, ktorý daňovník získa po kontaktovaní call centra. V časti téma dopytu treba zadať položku "Iné". Treba vyplniť všetky polia s tým, že DIČ alebo rodné číslo treba uviesť do poľa "Váš dopyt". Následne zriadia daniari klientovi prístup a zašlú mu manuál.  

Súčasťou pilotného projektu FS je aj možnosť vytvorenia platobného príkazu na účet správcu dane prostredníctvom internetbankingu. 

FS upozornila klientov na termín platby, ktorým je pri dani z príjmov a spotrebnej dani 31. marec s tým, že ak sa rozhodnú zaplatiť daň týmto spôsobom, je vhodné tak spraviť čo najskôr. 

Rovnako finančníci privítajú každý podnet, s ktorým sa na FS obrátia daňovníci pri úhrade dane platobnou kartou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok