Voľby by vyhral Smer pred Hlasom, vyplýva z prieskumu. Tesne by sa do parlamentu dostala SaS

ta3
3.2.2023 14:02

Z výsledkov prieskumu agentúry Polis pre agentúru SITA vyplýva, že ak by sa parlamentné voľby konali tento víkend, zvíťazila by v nich strana Smer-SD. Na druhom mieste by skončil Hlas-SD, tretie by bolo Progresívne Slovensko. Informoval o tom portál webnoviny.sk.

Smer-SD by vo voľbách zvíťazil so ziskom 21 percent hlasov a v Národnej rade SR by obsadil 39 kresiel, informujú webnoviny.sk. Hlas-SD by volilo 19,4 percenta opýtaných a v parlamente by mal 36 poslancov. Tretí najvyšší počet hlasov by vo voľbách získalo hnutie Progresívne Slovensko, ktorému by svoj hlas odovzdalo 9,5 percenta voličov. 

Nasledovali by OĽANO a Republika so ziskom 7,2, respektíve 7,1 percenta. Sme rodina by vo voľbách volilo 6,5 percenta ľudí. Do NR SR by sa tesne dostali aj SaS a KDH. Liberáli by získali 5,7 percenta hlasov, KDH 5,2.

Tesne pred bránami parlamentu by sa ocitla strana Aliancia so ziskom 4,7 percenta. Nad hranicu troch percent by sa dostali ešte SNS a Dobrá voľba a Umiernení. Kotlebovci - ĽS NS by získala 2,3 percenta hlasov. Jedno percento opýtaných by volilo strany Život - národná strana a Za ľudí. Menej než jedno percento by získali Maďarské fórum, Národná koalícia, Socialisti.sk aj Vlasť.

Volebná účasť by dosiahla 56 percent. Prieskum sa uskutočnil v dňoch 28. januára až 1. februára 2023 na vzorke 1002 respondentov starších ako 18 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok