Nemecký Inštitút Roberta Kocha už nepovažuje riziko covidu za vysoké, naďalej však odporúča nosiť rúška

TA3 ČTK
3.2.2023 09:40

Nemecký Inštitút Roberta Kocha (RKI) už nepovažuje riziko Covidu-19 za vysoké, ale za mierne. Zmenu zdôvodnil širokou imunitou populácie a miernejším priebehom choroby. Informuje o tom v piatok web verejnoprávnej televízie ARD. Spolková republika rovnako ako ďalšie krajiny ruší protikoronavírusové opatrenia.

Testy odhalili vyše tisíc prípadov covidu, pribudli aj štyri obete
TASR/DPA

"Ohrozenie zdravia obyvateľov v Nemecku Covidom-19 je v tejto chvíli hodnotené ako mierne," konštatuje RKI vo svojej správe. Inštitút zároveň nevylúčil, že sa stupeň varovania znova môže zvýšiť, pokiaľ to bude potrebné. Naďalej odporúča, aby nakazení zostávali doma a aby ľudia v miestnostiach nosili rúška.

Z verejného života ale zatiaľ ochrana úst a nosa postupne mizne. Napríklad vo štvrtok v Nemecku prestala platiť povinnosť nosiť rúška v diaľkovej doprave. Rovnakú povinnosť v regionálnej doprave zároveň zrušilo aj posledných deväť spolkových krajín, ostatné tak urobili už skôr. Opatrenia uvoľňujú aj ďalšie krajiny. Rakúsko tento týždeň oznámilo, že do polovice roka zruší všetky protikoronavírusové opatrenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok