Izrael podnikol nálety v pásme Gazy, išlo o reakciu na nedávne odpálenie rakety

ta3 tasr
2.2.2023 06:33

Izraelská armáda podnikla v noci na štvrtok nálety na ciele militantov v pásme Gazy. Reagovala tak na stredajšie odpálenie rakety z tejto palestínskej enklávy, informuje agentúra AFP.

Gaza City pásmo Gazy 1140 px
TASR/AP (ilu)

Podľa bezpečnostných zdrojov a svedkov sa izraelské vzdušné údery zamerali na výcvikové strediská ozbrojeného krídla tamojšieho vládnuceho hnutia Hamas, nachádzajúce sa v utečeneckom tábore v strednej časti pásma a pri meste Gaza. Bezprostredne neboli známe informácie o rozsahu škôd či prípadných obetiach a zranených.

Niekoľko hodín predtým - v stredu večer - izraelský protivzdušný systém zneškodnil na juhu krajiny raketu vystrelenú z pásma Gazy. Svedkovia tvrdia, že po začiatku izraelských náletov bolo z Gazy na Izrael odpálených viacero ďalších rakiet.

K raketovej paľbe sa prihlásil sekulárny Ľudový front za oslobodenie Palestíny (PFLP). V Izraeli sa rozozvučali varovné sirény v blízkosti mesta Sderot ležiaceho v blízkosti pásma Gazy, uviedla počas noci izraelská armáda, ktorá zároveň potvrdila, že podniká nálety v tejto palestínskej enkláve.

Izraelská armáda podľa vlastného vyjadrenia zaútočila na prevádzky v Gaze, v ktorých sa vyrábali zbrane a chemikálie. Zároveň varovala, že za všetky útoky z pásma Gazy bude vyvodzovať zodpovednosť voči vládnucemu hnutiu Hamas.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok