Zemanová: SaS zahlasuje za septembrový termín volieb. Pčolinský vyzval poslancov, aby zvážili jún

ta3/Dominik Pálka
29.1.2023 12:12

Anna Zemanová zo SaS uviedla, že septembrový termín volieb je vhodnejší. Obhajovala to tým, že Smer chce zastaviť vojenskú pomoc Ukrajine. Richard Takáč zo Smeru reagoval, že nesúhlasí s dodávkami zbraní Ukrajine. "Zbrane proti vojne sú ako alkohol proti alkoholizmu," uviedol v relácii V politike.

20230129_v_politike_11.jpg
TA3

Držíme dohodu, povedal Šipoš

Predčasné voľby podľa Šipoša budú. "Akonáhle parlament vláde vyslovil nedôveru, tak bolo na koaličných stranách, aby sa dohodli na predčasných voľbách, to sa aj napĺňa," skonštatoval. Uviedol, že OĽANO nebude pomáhať opozícii. "Držíme dohodu a všetci naši poslanci budú hlasovať za septembrový termín volieb," dodal.

Poslanec NR SR Richard Takáč (Smer-SD) oponoval Šipošovi, že hnutie OĽANO malo vo volebnom programe zníženie kvóra na 25 percent. "Vôbec ste to za tri roky vo vláde neschválili. Zobrali ste občanom možnosť referenda, keďže ste to nezapracovali do ústavného zákona," kritizoval. Takáč potvrdil, že ak sa predloží do parlamentu zákon o znížení kvóra referenda, tak zahlasuje za.

Zemanová taktiež povedala, že strana SaS zahlasuje za termín 30. septembra. "SaS si ctí dohody." Uviedla, že septembrový termín volieb je vhodnejší. Obhajovala to tým, že Smer chce zastaviť vojenskú pomoc Ukrajine.

Takáč reagoval, že nesúhlasí s dodávkami zbraní Ukrajine. "Ak by strana Smer bola vo vláde, Ukrajine by sme pomáhali len humanitárne. Zbrane proti vojne sú ako alkohol proti alkoholizmu," uviedol.

Pčolinský si myslí, že skrátenie volebného obdobia vládnucich strán je "normálnou požiadavkou opozície". "Keď sú strany v koalícii, odmietajú predčasné voľby. Keď sú však v opozícii, tak ich požadujú. Faktom je, ak padne vláda, predčasné voľby musia byť," uviedol podpredseda parlamentu. Hnutie Sme rodina je za najskorší termín volieb, zároveň vyzval poslancov, aby zvážili júnový termín. "Nebudeme prekážkou v tom, aby bol prijatý vôbec nejaký termín," dodal.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok