Progresívne Slovensko sa rozrástlo o nového člena. Ide o odborníka na zdravotníctvo

ta3 TASR
10.1.2023 11:38

Do mimoparlamentného Progresívneho Slovenska vstúpil odborník na zdravotníctvo Oskar Dvořák. V utorok o tom informoval predseda hnutia Michal Šimečka.

Progresívne Slovensko sa rozrástlo o nového člena. Ide o odborníka na zdravotníctvo
Facebook.com/Progresívne Slovensko

"Našou víziou bude zlepšenie podmienok rovnako pre pacientov ako zdravotnícky personál. Zefektívnime fungovanie nemocníc, sústredíme sa na podporu ambulancií, ponúkneme riešenia na stabilizáciu personálu a zameriame sa aj na prevenciu a starostlivosť o zdravie," uviedol Dvořák.

Hnutie pripomenulo, že Dvořák ako generálny riaditeľ sekcie reformnej agendy ministerstva zdravotníctva viedol tím, ktorý vypracoval schválenú reformu nemocníc, ambulantnú reformu aj plán obnovy pre zdravotníctvo. Je tiež členom dozornej rady štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne a mestským a krajským poslancom v Bratislave. V minulosti pôsobil ako zdravotnícky analytik Transparency International.

"Keď som prebral vedenie PS, sľúbil som, že ľuďom na Slovensku chceme vrátiť nádej. Nádej, že politika sa dá robiť odborne, slušne a v ich prospech. Som veľmi rád, že k tejto vízii sa dnes pridáva ďalší skvelý odborník, tentokrát na zdravotníctvo, Oskar Dvořák. Náš cieľ je jasný. Každý človek na Slovensku si zaslúži kvalitnú a dostupnú zdravotnú starostlivosť," dodal Šimečka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok