Smer organizoval autoprotest. Demokracia a sloboda dostali na frak, vyhlásil Fico

ta3 tasr
17.11.2022 14:55

Opozičný Smer-SD mal vo štvrtok snem. Jeho témou bol predvolebný rok 2023. Robert Fico vyhlásil, že má v pláne voľby vyhrať a tie predčasné sú dôležité pre záchranu Slovenska. Popoludní usporiadal aj autoprotest a jazdu Bratislavou.

Líder Smeru-SD Robert Fico zablahoželal Slovákom k štátnemu sviatku. Mrzí ho však, že aktuálne nemôžu na Slovensku oslavovať demokraciu a slobodu. Skonštatoval to pred začiatkom autoprotestu, ktorý v Bratislave strana organizuje a ktorý bude smerovať mestom k Prezidentskému palácu a Úradu vlády SR. Poukázal pritom na aktuálnu situáciu v krajine.  

"Ak sa pozrieme na vývoj za posledné dva roky, demokracia, sloboda, právny štát, sociálny štát dostali neuveriteľne na frak. Neostáva nám nič iné, ako varovať vládu a prezidentku a ratovať Slovensko, ktoré sa dostalo do zlej situácie," povedal šéf Smeru-SD. Autoprotestom chce strana podľa jeho slov pripomenúť vládnemu kabinetu a hlave štátu Zuzane Čaputovej, že tu sú a že krajina nie je v poriadku. Hovorí o rozvrate verejných financií či právneho štátu a marení referend.

Odkaz 17. novembra si počas dňa uctilo aj mimoparlamentné hnutie Republika. "Je našou úlohou poučiť sa z histórie - v dobrom aj zlom. Majme sa na pozore pred tými, ktorí chcú v mene 'pokroku' spoločnosť násilím prevychovávať a oponentov vraždiť či zatvárať," skonštatoval predseda hnutia Milan Uhrík. Podčiarkol, že každý útlak je zlý a každá smrť niekoho bolí. Uviedol tiež, že zo "slobody a mieru" zostali len politické slogany a ľudia sa právom cítia byť Nežnou revolúciou akosi podvedení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok