Po celej Ukrajine vyhlásili letecký poplach. Výbuchy sa ozývali z viacerých miest

ta3 čtk
15.11.2022 14:45

V Kyjeve a na ďalších miestach Ukrajiny vrátane Černihivskej oblasti na severe sa ozývali výbuchy, uviedla agentúra Unian. Po celej Ukrajine okrem Ruska obsadeného Krymu bol v utorok popoludní vyhlásený letecký poplach.

V Sumskej oblasti na severe krajiny a v Odeskej oblasti na juhu zafungovala protivzdušná obrana. V pohotovosti sú tiež Mykolajivská alebo Záporožská oblasť na juhu, ktorých predstavitelia obyvateľov vyzvali, aby sa kvôli nebezpečenstvu ruských raketových útokov schovali do krytov. Podobné varovanie vydal šéf vojenskej správy Kryvého Rihu Oleksandr Vilkul, podľa ktorého Rusi útočia strelami s plochou dráhou letu Ch-101.

Dve obytné budovy v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev zasiahli ruské rakety. Uviedol to starosta Kyjeva Vitalij Kličko vo vyhlásení na sociálnej sieti Telegram. Kličko spresnil, že útok na Kyjev podľa predbežných informácií zasiahol dve rezidenčné budovy v Pečerskom obvode. Ten sa nachádza severne od prezidentskej administratívy, píše denník The Guardian.

"Nad Kyjevom bolo zostrelených protivzdušnou obranou niekoľko rakiet. Na mieste zásahu sú lekári a záchranári," uviedol Kličko. Informácie o obetiach či zranených zatiaľ hlásené neboli. Medzitým sa poplašné sirény varujúce pred leteckými útokmi rozozvučali po celej Ukrajine.

Stanica Sky News pripomína, že Ukrajina čelí v posledných týždňoch ďalším útokom ruských síl, a to napriek výrazným ziskom v Chersonskej oblasti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok