FOTO: V Bratislave na Prievozskej ulici vystreľovali kanálové poklopy

ta3
14.11.2022 18:56

Na Prievozskej a Plynárenskej ulici v Bratislave vystreľovali kanalizačné poklopy. Aktuálne tam zasahujú policajti spolu s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Informovala polícia aj hasiči. Na mieste bola nameraná vysoká koncentrácia CO2.

V Bratislave je pre problém s vystreľujúcimi poklopmi aktuálne prerušená premávka viacerých spojov mestskej hromadnej dopravy (MHD). Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojom webe. "Od 18.10 h je prerušená premávka trolejbusov liniek 42, 71, 72 a autobusov linky 70 na Prievozskej obojsmerne v úseku Miletičova - Bajkalská," priblížil DPB. Uvedené trolejbusové linky z Cintorína Vrakuňa a Čiližskej boli v smere mesto postupne zastavené. Všetky detaily o odklone uvedených liniek nájdu cestujúci na webe dopravného podniku.

Na mieste bola podľa hovorkyne Prezídia HaZZ Kataríny Križanovej nameraná vysoká koncentrácia CO2. "Pri udalosti zasahuje viac ako 30 profesionálov zo všetkých bratislavských hasičských staníc a dobrovoľní hasiči z DHZO Ružinov," priblížila a doplnila, že evakuovaná bola administratívna budova BBC 1. Pri udalosti sa podľa nej doposiaľ nikto nezranil.

"Na linke 158 sme prijali informáciu o vystreľujúcich kanalizačných poklopoch, ku ktorým má dochádzať z doposiaľ presne nezistených príčin v úseku Prievozskej ulice," priblížil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Policajti na mieste usmerňujú premávku, rovnako asistujú pri evakuácii osôb z blízkeho biznis centra.

"K zraneniu osôb doposiaľ v súvislosti s touto udalosťou nedošlo, o prípadných ďalších obmedzeniach budeme verejnosť informovať," vyhlásil Szeiff.

Podľa neoficiálnych informácií unikal plyn z potrubia. Budovu a ani podzemnú garáž to nepostihlo. Hasiči aplikovali do potrubia absorbčnú penu a zaistili okolie. Na mieste zasahujú policajti, ktorí usmerňujú dopravu aj chodcov. Časť ulice uzavreli. 

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok