Opaľovací krém neodkladajte: Prečo má význam používať SPF aj v zime?

TA3/zm
21.11.2022 08:00

Ak sa aspoň trochu zaujímate o kozmetiku a starostlivosť o pleť, iste ste už zachytili odporúčanie používať slnečný faktor celoročne. Možno predpokladáte, že v zime nemá SPF na tvári zmysel, no ste na omyle.

Opaľovací krém neodkladajte: Prečo má význam používať SPF aj v zime?
Pexels

Nielen letné slnko žiari na našu pokožku, ale aj pred zimným sa musíme mať na pozore.

Keď nasneží

Ani v zimných mesiacoch nezanedbávajte starostlivosť o pleť, obzvlášť ak hovoríme o slnečnom faktore. Nemusíte slnko pociťovať, no aj cez oblaky preniká UVA a UVB žiarenie, ktoré spôsobuje predčasné starnutie pleti a prípadný vznik pigmentových škvŕn.

Ochrana pleti SPF-kom platí dvojnásobne, keď nasneží. Biela pokrývka krajiny odráža slnečné lúče ešte viac. Väčšinu tela máme zababušenú do teplého oblečenia, ale práve tvár vystavujeme slnku neustále.

Okrem žiarenia si k tomu pridajte aj chlad a vietor a kozmetický problém je na svete. Opaľovací krém by ste si preto mali aplikovať denne, a to hneď po nanesení hydratačného.

Uši a pery

Hovorí sa neustále o starostlivosti o tvár, no v prípade SPF-ka nepodceňujte ani aplikáciu na uši a pery, ktoré majú tenkú pokožku. A tak pri aplikovaní opaľovacieho krému nezabúdajte ani na miesta ako sú uši a časť krku.

Samostatnou kapitolou je aj starostlivosť o pery, ktoré majú v tomto období tendenciu vysúšať sa. Navyše slnko páli aj na ne, preto je ideálne zaobstarať si balzam, ktorý má taktiež ochranný faktor.    

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok