Zelenskyj potvrdil, že ukrajinské špeciálne jednotky sú v Chersone. Označil piatok za historický deň

TA3 TASR
11.11.2022 19:39

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil piatok za "historický deň" a povedal, že ukrajinské špeciálne jednotky sú v meste Cherson na juhu Ukrajiny po tom, čo sa odtiaľ ruská armáda úplne stiahla. Zelenskyj to v piatok uviedol v príspevku na sociálnych sieťach. Informovala agentúra AFP.

"Dnes je historický deň. Berieme si Cherson späť... Momentálne sú naši obrancovia na okraji mesta. (Naše) špeciálne jednotky sú však už v meste," napísal Zelenskyj na Telegrame. Na sociálnej sieti Facebook zároveň zverejnil video, na ktorom sa ukrajinské jednotky schádzajú s obyvateľmi mesta.

Ruské ministerstvo obrany v piatok oznámilo, že z Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny vrátane mesta Cherson stiahlo viac ako 30-tisíc vojakov. Na pravom, západnom brehu rieky Dneper, kde sa nachádza mesto Cherson, podľa ministerstva nezostal ani jeden kus ruskej vojenskej techniky či výzbroje.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov povedal, že Kremeľ nepovažuje ústup z Chersonu za ponižujúci. Stiahnutie ruských jednotiek na ľavý breh rieky Dneper podľa neho nijako nemení štatút Chersonskej oblasti, ktorá zostáva subjektom Ruskej federácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok