VIEME PRVÍ: Cez Slovensko bude prechádzať francúzsky armádny konvoj

ta3
28.10.2022 14:21

České médiá vo štvrtok informovali o francúzskom armádnom konvoji, ktorý sa v priebehu pondelka a utorka budúceho týždňa bude presúvať cez územie nášho západného suseda. Zisťovali sme, či jeho trasa nepôjde cez Slovensko.

Cez Slovensko bude prechádzať francúzsky armádny konvoj
Profimedia

Hovorkyňa slovenského ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková pre ta3 uviedla, že tento konvoj bude prechádzať cez naše územie a smerovať do Maďarska. Pýtali sme sa tiež, cez ktoré hraničné priechody na Slovensku bude konvoj prechádzať, na čo Kakaščíková reagovala, že z bezpečnostných dôvodov nemôže poskytnúť ďalšie konkrétnosti. "Ide o štandardný presun spojeneckej techniky, nie je ničím špecifický od ostatných, ktoré sa na Slovensku priebežne realizujú roky," dodala.

Podľa ČTK kolóna 20 vozidiel prejde cez hraničný priechod v Rozvadove cez Prahu, Rančířov na hraničný priechod v Břeclavi. Prejazd konvoja, o ktorom informovala vo štvrtok Vojenská polícia ČR, obmedzí krátko aj premávku na Pražskom okruhu a na diaľnici D2.

Významný presun vojenskej techniky na Slovensku bol aj vo februári tohto roka. Vtedy na naše územie smerovali konvoje amerických ozbrojených síl, ktoré pricestovali z Nemecka na medzinárodné vojenské cvičenie Saber Strike 22.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok