Učiteľka nafúkala počas vyučovania takmer tri promile, dostala okamžitú výpoveď

ta3 ČTK
21.10.2022 17:05

Učiteľka zo základnej školy v obci Mikušovce na severozápade Slovenska nafúkala počas vyučovania takmer tri promile alkoholu. Žiaci tvrdia, že učiteľka telocviku prišla do školy svojim autom už opitá. Starostka obce Eva Holbová upresnila, že prípad sa stal v stredu a že riaditeľka školy privolala do školy políciu. Učiteľka dostala okamžitú výpoveď.

Deti
TASR/AP (ilu)

"Polícia po príchode na miesto vykonala dychovú skúšku, žene v dychu namerala 2,81 promile alkoholu. Polícia prijala trestné oznámenie, ktorým sa momentálne zaoberá. Vec je v štádiu preverovania," uviedla policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová. "Vzhľadom na vyšetrovanie polícia zatiaľ neposkytne viac informácií," dodala.

Incident sa odohral počas hodiny telocviku a políciu riaditeľka privolala po upozornení žiakov na podivné správanie telocvikárky. "Prišla do školy autom a už sa potácala," uviedli žiaci. Počas vyučovacej hodiny mala popíjať vodku z pohára od horčice.

"Ako škola sme okamžite zaujali stanovisko s tým, že sme na ňu podali trestné oznámenie. Vzhľadom na hrubé porušenie pracovnej disciplíny sme ihneď ukončili pracovný pomer," uviedla riaditeľka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok