Cez víkend napadli v podniku v Bratislave dvojicu mužov, ktorí sa pobozkali

ta3
19.10.2022 21:11

V jednom z bratislavských podnikov na nábreží Dunaja napadli v sobotu večer dvojicu mužov, ktorí sa pobozkali. K incidentu došlo len tri dni po brutálnej vražde dvoch mladých ľudí pred barom Tepláreň, kde zabíjal z nenávisti 19-ročný Juraj Krajčík.

homosexuáli gejovia muži láska 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Na príbeh napadnutého Tomáša Griača upozornil Denník N. Ako uviedol v statuse na Facebooku, situácia v podniku pri rieke bola spočiatku pokojná. Neďaleko stola, pri ktorom sedeli s priateľom, si prisadli noví hostia - žena a dvaja muži. Tomáš v príspevku opísal, že sa s priateľom letmo pobozkali, čo si mal všimnúť jeden z mužov od vedľajšieho stola a mal začať do nich hádzať tzv. "podpivníky". 

Ako ďalej v príspevku uviedol, na konanie muža najskôr nereagovali, pretože na bozk pozabudli. Neskôr len pokrútil hlavou. Jeho priateľ, ktorý je Američan, sa muža s "podpivníkmi" spýtal v angličtine, aký má problém. "A vtedy sa to spustilo, nadávky na nás, ľudí z našej menšiny, na rasu môjho partnera, na moju rodinu a otázky typu ako sa opovažujeme si dať pusu na verejnosti," napísal Tomáš na sociálnej sieti. 

Ako ďalej opísal, incident si všimol aj manažér podniku, ktorý sa spýtal, čo sa deje. Muž, ktorý mal dvojicu slovne atakovať a hádzať do nej podpivníky, mal pred manažérom vulgárne uviesť, že sa bozkávali. "Na to sa na nás manažér obrátil a spýtal sa, či je to pravda. Povedal som, že sme si dali pusu. Na to nás manažér požiadal, aby sme zaplatili a odišli," priblížil v statuse. 

Polícia podľa Tomášových slov situáciu zľahčovala a manažér podniku mal údajne odmietnuť poskytnúť policajtom kamerový záznam.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok