Kto sú obete strelca? Jeden z mladých mužov študoval na Univerzite Komenského

ta3 TASR
13.10.2022 11:37

Univerzita Komenského aj Filozofická fakulta UK zdieľali na svojich profiloch na sociálnych sieťach vyjadrenia k stredajšej tragédii. Jednou z obetí bol ich študent.

"Jednou z obetí včerajšej streľby na Zámockej ulici v Bratislave je Matúš Horváth, študent Filozofickej fakulty," informovala univerzita na svojom profile na sociálnej sieti. V statuse vyjadrila sústrasť pozostalým a vyzvala na vymedzovanie sa voči nenávisti. Kondolenčná kniha bude k dispozícii vo vestibule historickej budovy na Šafárikovom námestí.

Filozofická fakulta UK vyvesila na budovu čiernu i dúhovú vlajku na vyjadrenie sústrasti pozostalým a opory svojím študentom.

Matúš študoval čínštinu a pracoval v gej bare Tepláreň, pred ktorým sa v stredu strieľalo. Podnik na Zámockej ulici je miestom, kde sa pravidelne stretáva LGBTI komunita. Druhou obeťou streľby je Matúšov kamarát Juraj Vankulič. Obaja muži mali do 30 rokov.

K streľbe v centre Bratislavy došlo v stredu po 19.00 h. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena, ktorú previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla mŕtveho.

Matúš_Juraj Instagram
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok