Rektori slovenských vysokých škôl chcú zabrániť kolapsu škôl. Očakávajú stretnutie s ministrom školstva

ta3/TASR
11.10.2022 12:16

Rektori slovenských vysokých škôl očakávajú skoré stretnutie s novým ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR Jánom Horeckým.

Univerzita Komenského v Bratislave 1140 px
TASR/Jaroslav Novák

Slovenská rektorská konferencia (SRK) chce so šéfom rezortu školstva hovoriť i o zabezpečení riadneho chodu vysokých škôl v aktuálnom akademickom roku.

"Slovenská rektorská konferencia prijala vyjadrenie, ktorým chce zabrániť kolapsu slovenských vysokých škôl a ktoré podporili všetky vysokoškolské reprezentácie vrátane študentov," uviedol prezident SRK Rudolf Kropil. Ako doplnil, rokovanie s predsedom vlády a členmi vlády SR považuje za proces, ktorý má svoj začiatok, vývoj a ukončenie.

"Proces začal vydaním vyhlásenia 13. septembra," povedal Kropil. Ako dodal, teraz je najvyšší čas rokovať s akademickou sférou.

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Ján Horecký sa v najbližších dňoch plánuje stretnúť so zástupcami SRK, potvrdil to odbor komunikácie a marketingu rezortu školstva. Ako doplnili z ministerstva, vysokoškolské prostredie patrí medzi ministrove priority.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok