Nákladný, ale úspešný. Seriál Pán prsteňov: Prstene moci videlo za prvý deň vyše 25 miliónov divákov

TA3 ČTK
4.9.2022 10:31

Prvé dve epizódy seriálu Pán prsteňov: Prstene moci na motívy kníh spisovateľa J. R. R. Tolkiena videlo za prvý deň po zverejnení viac ako 25 miliónov divákov po celom svete. Podľa streamovacej platformy Amazon Prime je to jej rekord v sledovanosti seriálu za prvý deň.

Nákladný, ale úspešný. Seriál Pán prsteňov: Prstene moci videlo za prvý deň vyše 25 miliónov divákov
TASR/AP

Prvé dve epizódy uviedol Amazon Prime v piatok večer v 240 krajinách a oblastiach. Zároveň, zvyšných šesť epizód zverejní vždy po jednej v nasledujúcich šiestich týždňoch. Platforma nespresnila, či do počtu divákov zahrnula len tých, ktorí videli celé diely alebo aj tých, ktorí sa pozerali len na ich časť.

Dlho pripravovaný, ambiciózny a nákladný seriál sa točí okolo udalosti Druhého veku Stredozeme, teda éry, ktorá predchádzala udalostiam v knihách a filmoch Hobit a Pán prsteňov. Nadväznosť na Tolkienovu rozsiahlu mytológiu s tvorcami konzultoval spisovateľov syn Simon Tolkien.

Produkcia seriálu je jednou z najdrahších v histórii, uvádza agentúra AP. Amazon na prvú sériu vynaložil najmenej 465 miliónov dolárov. Prvých šesť dielov sa natáčalo na Novom Zélande, kde seriál priamo zamestnal 1200 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok