Matovič zverejnil nový status, ranný vymazal. Obhajuje sa a vyvracia tvrdenia SaS

TA3
13.8.2022 16:18

Minister financií Igor Matovič na Facebooku zverejnil ďalší status. Ten ranný, kde chválil maďarského ministra hospodárstva za investíciu v Maďarsku, už vymazal. Ako sám napísal, chcel prezradiť "niečo z kuloárov včerajšieho rokovania" vládnych lídrov, ktorí spoločne hľadali východisko z koaličnej krízy, no neúspešne.

Matovič zverejnil nový status, ranný vymazal. Obhajuje sa a vyvracia tvrdenia SaS
TASR/Martin Baumann

"Keďže SaS zdôvodnila svoj úmysel povaliť ďalšiu protikorupčnú vládu mojimi dvomi vraj zásadnými prehreškami, potrebovali sme si včera spoločne všetky štyri strany zodpovedať, či sú útoky/obvinenia pravdivé," napísal Matovič. 

Zverejnil dve obvinenia, ku ktorým sa vyjadril. Vyvrátil tvrdenia SaS, že pri rodinnom balíčku znásilnil legislatívny proces a že priviedol verejné financie do totálneho rozkladu. 

SaS pripomenul aj hlasovanie o eurovale z roku 2011, ktorým padla Radičovej vláda. "Áno, každý sa raz môže rozhodnúť z koalície odísť a vládu povaliť. V roku 2011 to SaS zdôvodnila snahou uchrániť Slovensko od platby do Eurovalu. Napriek tomu, že im všetci hovorili, že je to falošný argument, lebo po páde vlády bude s Ficom do dvoch dní príspevok do Eurovalu aj tak schválený, nedali si povedať a urobili to … a prišlo 8 rokov korupčného pekla s mafiou ovládajúciu štát, či smrťou Jána a Martiny," vysvetlil.

V závere dodal, že Európa nebola od 2. svetovej vojny taká nestabilná a v takých problémoch ako dnes. "Vojna za dverami, Covid, utečenci, inflácia, extrémne ceny energií, hroziaca recesia … to vôbec nie je čas na útek z boja a uvrhnutie ľudí napospas chaosu," uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok