Remišová kritizuje osobný spor Sulíka a Matoviča. Strana Za ľudí chce, aby štvorkoalícia dovládla

TA3 Veronika Remišová
6.7.2022 18:12

Strana SaS oznámila, že vypovedala koaličnú zmluvu a požaduje odchod Igora Matoviča. Vicepremiérka a šéfka Za ľudí Veronika Remišová oznámila, že považuje za nezodpovedné, že koalícia v najbližších týždňoch bude musieť riešiť vypovedanie koaličnej zmluvy zo strany SAS a osobný spor dvoch lídrov koaličných strán, a to namiesto riešenia skutočných problémov ľudí.

V. Remišová: Protiinflačný balíček na vládu asi nebude predložený
TASR - Michal Svítok

"V súčasnej situácii, keď za našou východnou hranicou zúri vojna a celá Európa prežíva najväčšiu energetickú krízu za celé desaťročia, sú mesiace nestability a následne predčasné voľby s odovzdaním  moci tandemu Fico/Pellegrini tou najhoršou možnosťou pre ľudí na Slovensku," uviedla vo vyhlásení s tým, že rozbitie vlády a nestabilita Slovensku nepomôžu. 

"Z tohto kroku majú najväčšiu radosť Robert Fico a priaznivci mafie, ktorá 12 rokov ničila Slovensko, keďže pre nich je to jediná šanca, že vyšetrovanie veľkých korupčných káuz bude zastavené, očistné procesy v štáte skončia, vráti sa doba zmanipulovaných tendrov a zbabraných projektov, za ktoré občania zaplatia desiatky miliónov eur z vlastného vrecka (tunel Višňové, utajený projekt kybernetickej bezpečnosti za 50 miliónov Pellegriniho partie, agrodotácie na betónové plochy…)," upresnila.

Verí v štvorkoalíciu

Tvrdí, že táto vláda presadila za dva roky reformy, ktoré nepresadil nik za posledných 12 rokov. "Spravilo sa mnoho dobrých a úspešných vecí – nové a lepšie nastavené eurofondy na nasledujúcich 10 rokov, reforma zdravotníctva a ochrany prírody, obrovská investícia do výroby elektrických áut na východe Slovenska, koniec kšeftov v informatizácii štátu, alebo ochrana občanov dohodou o zmrazení cien elektriny na najbližšie dva roky v čase, keď ceny elektriny v iných krajinách rastú na dvoj - až - trojnásobok…," dodala Remišová. 

"Strana Za ľudí urobí maximum pre to, aby koalícia dovládla na štyroch nohách. Zároveň veríme, že u všetkých partnerov v koalícii prevládne zodpovednosť k ľuďom na Slovensku nad osobnými spormi, či vidinou politických ziskov," doplnila ministerka investícií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok