Akt agresie či dôvod na vojnu. Tak by podľa Medvedeva mohlo Rusko vnímať sankcie

TA3 TASR
30.6.2022 15:45

Sankcie voči Moskve môžu byť za určitých okolností vnímané ako akt agresie a dôvod na vyhlásenie vojnu. Vo štvrtok to uviedol podpredseda Ruskej bezpečnostnej rady a bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev.

Medvedev 1140px (TASR)
TASR

"Rád by som ešte raz zdôraznil, že za určitých okolností možno takéto nepriateľské opatrenia kvalifikovať aj ako akt medzinárodnej agresie. A tiež aj ako casus belli (dôvod na vojnu)," povedal Medvedev. Dodal, že Rusko má právo na sebaobranu.

Západné krajiny uvalili na Moskvu tvrdé ekonomické sankcie po tom, ako ruský prezident Vladimir Putin 24. februára spustil "špeciálnu vojenskú operáciu" na Ukrajine.

Medvedev, kedysi považovaný za liberála, je v súčasnosti jeden z najväčších zástancov vojny na Ukrajine a od jej začiatku adresoval Západu niekoľko ostro formulovaných odkazov, píše Reuters.

V utorok vyhlásil, že akýkoľvek zásah súvisiaci so situáciou na polostrove Krym zo strany členského štátu Severoatlantickej aliancie sa rovná vyhláseniu vojny Rusku, ktorá by mohla viesť až k tretej svetovej vojne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok