Ruská armáda tvrdí, že na východe Ukrajiny zabila desiatky poľských bojovníkov

TA3 TASR
25.6.2022 12:29

Ruská armáda v sobotu vyhlásila, že na východe Ukrajiny jej sily počas "presných útokov" zabili 80 poľských bojovníkov v radoch ukrajinských ozbrojených síl. Informáciu priniesli agentúry DPA a AFP, ktorú však nebolo možné nezávisle overiť.

ONLINE: Rubľové účty pre platby za plyn si malo otvoriť 20 odberateľov. Stoltenberg víta rozhodnutie Fínska o vstupe do NATO
TASR/AP

Hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov povedal, že počas raketového útoku na zinkovú továreň Megatex v meste Kosťantynivka v Doneckej oblasti bolo zlikvidovaných 80 poľských "žoldnierov". 

DPA približuje, že Rusko označuje všetkých dobrovoľných bojovníkov na strany Ukrajiny za žoldnierov. Konašenkov dodal, že zničených bolo pri tomto útoku aj 20 obrnených bojových vozidiel a osem raketometov typu Grad.

Konašenkov okrem toho spomenul raketový útok na juhoukrajinské mesto Mykolajiv, pri ktorom podľa neho zahynulo 300 vojakov. Ukrajina podľa jeho slov za posledných 24 hodín utrpela v dôsledku vzdušných, raketových a delostreleckých útokov straty 780 "nacionalistov".

Ruské sily v uplynulých dňoch obsadili viacero oblastí v okolí miest Severodoneck a Lysyčansk ležiacich v Donbase, kde prebiehajú ťažké boje. Nad Severodoneckom medzičasom ruská armáda prevzala kontrolu a promoskovské jednotky sa nachádzajú aj na južnom okraji Lysyčanska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok