Odštartoval deviaty ročník akcie Káčer na bicykli, Peťo začal v Lučenci

TA3
19.6.2022 15:46

Počas prvého dňa tohtoročného charitatívneho podujatia Káčer na bicykli zavítal Peter Káčer do Lučenca. Na trojkolesovom bicykli ho čaká celkovo sedem etáp, za ktorými sa skrýva sedem príbehov ľudí, ktorí potrebujú pomoc.

Úvodná etapa celého podujatia je venovaná Dominikovi. Ten sa narodil ako zdravý chlapček, vzápätí však prišli prvé komplikácie. Ešte ako bábätku mu museli rýchlo operovať oko, aby mu zachránili zrak. Neskôr prišli ďalšie a ďalšie závažné zdravotné problémy. Teraz, hoci už má tri roky, potrebuje dvadsaťštyrihodinovú starostlivosť. Jeho mama vkladá veľké nádeje do liečby kmeňovými bunkami.

Aj vy sa môžete zapojiť a pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Pošlite prázdnu SMS na číslo 832. Cena SMS je 1 euro.

Do charitatívneho bicyklovania sa zapojila aj primátorka Lučenca Alexandra Pivková. "Som vďačná , že budeme môcť podporiť jednu rodinu, ktorých je aj v našom regióne bohužiaľ viac," povedala pred štartom etapy, ktorá viedla spred mestského kúpaliska na Haličskú cestu a späť.

Do všetkých miest, z ktorých Peter štartuje, prináša aj symbolický šek. V Lučenci ho dostal Daniel, ktorý má netypický autizmus. "Som rád, že môžem odovzdať šek rodine, ktorá to potrebuje. Som presvedčený, že tie prostriedky využije na dobrú vec," povedal Peter Káčer, ktorý je správcom Nadácie ta3.

Po približne tri a pol hodinách bicyklovania dorazil Peter Káčer so svojím početným sprievodom do cieľa. Počas etapy sa k Petrovi pridávali desiatky ďalších cyklistov, do cieľa ich dorazilo vyše dvesto. To v ostatných dvoch ročníkoch nebolo z dôvodu pandémie možné. "Pokiaľ sme mali strach, že po dvoch rokoch sa vraciame k verejným etapám, tak ten pominul," tešil sa v cieli predseda Správnej rady Nadácie ta3 Igor Čekirda.

Charitatívne podujatie Káčer na bicykli v prevažnej miere prispieva na rôzne druhy finančne náročnej liečby, na rehabilitácie, nákup zdravotných pomôcok, či na naplnenie rôznych špecifických potrieb pre zdravotné zariadenia. Jeho deviaty ročník bude v pondelok pokračovať druhou etapou v Brezne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok