Zdražovanie dobehlo aj poslancov. V parlamente začínajú šetriť, vypli klimatizáciu

TA3
16.6.2022 17:01

Šetrí sa už aj v parlamente. Vysoké ceny energií dobehli aj poslancov. Klimatizácia v ich kanceláriách je už vypnutá. Hrozí aj vypnutie svetiel v pléne. Predseda parlamentu hovorí aj o ohrození rokovaní.

"Ďakujeme, že zhasínate." Takéto nálepky sa objavili na stenách národnej rady. Nezostalo to však iba pri tom. Vyzerá to tak, že poslancom bude v práci teplo. "Začíname šetriť. Napríklad sme museli vypnúť klímu vo všetkých kanceláriách poslancov národnej rady," povedal predseda parlamentu Boris Kollár. 

Balík peňazí, ktoré mala národná rada na pokrytie výdavkov za energie na celý rok, vyčerpali poslanci už za päť mesiacov. Vylúčené nie sú ani ďalšie šetriace opatrenia. Napríklad vypnutie svetiel v pléne. To by však mohlo ohroziť aj samotné rokovania.

"Stále pevne verím, že sa nájde toľko peňazí, aby parlament fungovať mohol. Parlament musí prijímať zákony pre ľudí,“ povedal Erik Tomáš.

"Považujem to absurdné. Tak si donesieme do parlamentu čelovky a nejako to zvládneme,“ vyjadril sa Miroslav Kollár.

Šéf parlamentu však verí, že peniaze na energie v parlamente sa nájdu. Zatiaľ však podľa jeho slov nemajú dohodu s ministerstvom financií. Ak sa ale nič nezmení a rozpočet sa nenavýši, očakáva, že napokon vypnú od energií národnú radu samotné elektrárne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok