Českom otriasla brutálna vražda. Profesionálny vojak zastrelil manželku, syna a napokon seba

TA3 novinky.cz
14.6.2022 14:13

Polícia z Hradca Králové zverejnila podrobnosti o náleze troch tiel v obci Javornice v okrese Rychnov nad Kněžnou. Kriminalisti informujú, že muž mal usmrtiť manželku, štvorročného syna a následne spáchať samovraždu. Podľa ČTK bol profesionálnym vojakom Armády ČR. Na násilný čin nepoužil služobnú zbraň. Správu zverejnil portál novinky.cz.

polícia česko (ČTK)
ČTK

"Z prvotného vyšetrovania kriminalistov možno vyvodiť, že muž usmrtil svoju manželku a syna a potom seba, pričom motívom jeho činu boli zrejme rodinné problémy. Či je predpoklad o smrti správny, potvrdí až nariadená súdna pitva,“ informovala hovorkyňa českej polície Iva Kormošová podľa webu novinky.cz.

Podľa nej policajti našli v dome rodiny zbrane, strelivo aj brokovnice. Tridsaťjedenročný muž, ktorý bol tiež poľovníkom, mal zbrane v legálnej držbe. Ako píšu novinky.cz, malo ísť o profesionálneho vojaka, ktorý sa vrátil z misie v zahraničí. 

Tragédia v susednom Česku sa stala v pondelok popoludní v obci Javornice v okrese Rychnov nad Kněžnou, konkrétne v lokalite zvanej Betlehem. Miestni považovali rodinu za úplne bezproblémovú. 

Ministerstvo obrany príslušnosť muža k Armáde ČR zatiaľ nepotvrdilo. "Nemôžem to ani potvrdiť, ani vyvrátiť. Prípad komentuje výhradne štátne zastupiteľstvo, pokiaľ vôbec,“ odpovedala hovorkyňa rezortu Jana Zechmeisterová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok