Mercedes-Benz triedy T bol oficiálne predstavený. Aké ponúkne motorizácie?

TA3/SZ
5.5.2022 18:30

Mercedes uviedol na trh novinku triedy T, ktorá ponúkne skvelé úžitkové vlastnosti a priestranný interiér v štýle Mercedesu. Akú výbavu môžme očakávať?

Mercedes-Benz triedy T bol oficiálne predstavený. Aké ponúkne motorizácie?
Mercedes

Nový Mercedes triedy T je v portfóliu značky úplnou novinkou. Ide kvázi o vybavenejší a prepracovanejší model Citan. Nový model stojí na podvozkovej platforme zdieľanej s Renaultom Kangoo, s ktorým má aj veľmi podobné rozmery. Aktuálne má novinka na dĺžku 4.49 metra, no v budúcnosti by sa mala v ponuke objaviť aj predĺžená verzia so sedem miestnym rozložením interiéru.

Mercedes Mercedes

Po stránke dizajnu sme svedkami modernejšieho dizajnu, ktorý dotvára najmä chrómovaná maska chladiča a nový vzhľad predných svetlometov. Súčasťou výbavy môžu byť až 17 palcové disky kolies, či elektrické zadné okná. Celkový vzhľad vkusne dopĺňa žltá komunikačná farba karosérie, ktorá autu sluší. V interiéri nájdeme klasické analógové ukazovatele s malým displejom uprostred. Na palubnej doske si zasa svoje miesto našiel 7 palcový displej infotainmentu so systémom MBUX.

Pod prednou kapotou nájdeme štvorvalce o objeme 1.3 litra v prípade benzínu. Najvyššia verzia tohoto benzínového agregátu dosahuje výkon 131 koní a 240 Nm krútiaceho momentu. Ak siahnete po nafte, dostanete motor s objemom 1.5 litra, ktorý v najvyššej verzii dosahuje výkon 116 konských síl a 270 Nm krútiaceho momentu. Štandardom je šesťstupňová manuálna prevodovka, no novinku je možné vybaviť aj sedemstupňovou automatickou prevodovkou.

Časom pribudne do ponuky aj plne elektrický variant EQT, ktorý je však aktuálne vo fáze vývoja. Základná cena triedy T by sa mala pohybovať pod úrovňou 30 tisíc eur. Začiatok predaja aktuálne značka ešte nepotvrdila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok