Alfa Romeo Tonale vstupuje na slovenský trh. Na akej sume štartuje cenovka?

TA3/SZ
25.4.2022 18:30

Nedávno predstavené SUV Tonale od Alfa Romeo vstupuje do predaja na slovenskom trhu. Aké verzie budú dostupné a aká je základná cenovka?

Alfa Romeo Tonale vstupuje na slovenský trh. Na akej sume štartuje cenovka?
Alfa Romeo

Hneď na úvod sa do predaja dostane uvádzacia verzia First Edition, ktorá za vcelku priaznivú cenovku už od 39 tisíc eur ponúkne bohatú výbavu. Ďalšou verziou v ponuke je Edizione Speciale, ktorá už v základe prináša mnoho bezpečnostných prvkov, ako napríklad núdzové brzdenie schopne rozoznať chodcov a cyklistov či adaptívny tempomat a parkovaciu kameru. Rovnako je štandardom aj elektrické otváranie kufrových dverí.

Alfa Romeo Alfa Romeo

Zaujímavým prvkom je aj možnosť ovládania vybraných funkcií auta na diaľku prostedníctvom smartfónu. V štandarde nájdeme vo výbave plne digitálny prístrojový panel a dotykový displej infotainmentu. Verzia Edizione Speciale je v štandarde vybavená aj LED Matrix svetlometmi s prisvecovaním do zákrut.

Výbava taktiež obsahuje hliníkové pedále, veľké pádla manuálneho radenia prevodovky pod volantom či ambientným podsvietením interiéru. Súčasťou výbavy budú aj špecifické disky kolies o veľkosti až 20 palcov, ktoré kontrastne dopĺňajú červeno lakované brzdové strmene.

Alfa Romeo Alfa Romeo

Spočiatku bude novinka dostupná s motorom o objeme 1.5 litra so systémom e-Hybrid, ktorý generuje výkon na úrovni 130 konských síl. Štartér generátor a jeho elektromotor pridáva dalších 20 konských síl. Agregát spolupracuje so 7 stupňovou automatickou prevodovkou, ktorá posiela výkon na prednú nápravu. Automobilka na našom trhu už spustila predobjednávky. Prvé kusy sa k zákazníkom dostanú v priebehu leta roku 2022 a ďalšie verzie pohonu a výbav sa v ponuke objavia neskôr v priebehu roku.

Témy: Alfa Romeo
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok