Požiarom zničený domov dôchodcov chcú čo najskôr opraviť, finančne pomôže aj Heger

TA3
25.4.2022 12:30

Samospráva Spišskej Novej Vsi získa ďalšie prostriedky, ktoré pomôžu zrekonštruovať požiarom zničený domov dôchodcov. Sumu 200-tisíc eur uvoľní zo svojej rezervy predseda vlády. Peniaze na rýchlu opravu domova uvoľnilo aj mestské zastupiteľstvo, prispelo aj ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny a časť nákladov zaplatia aj z poistného plnenia.

"Pred takmer mesiacom seniori čelili ničivému požiaru, ktorý ich pripravil o zázemie. Bolo veľkým šťastím v nešťastí, že nikto neprišiel o život, a to vďaka rýchlemu nasadeniu bezpečnostných zložiek a odvážnym opatrovateľkám, ktoré pacientov premiestnili do bezpečia," skonštatoval premiér s tým, že k návšteve zariadenia a poskytnutiu pomoci ho inšpirovala poslankyňa Mária Šofranko.

"Rezerva predsedu vlády nesmie slúžiť na výstrelky, ale na skutočnú pomoc ľuďom v núdzi a zmysluplné spoločenské projekty," podotkol, pričom pripomenul zneužívanie inštitútu rezervy predsedu vládu v minulosti.

Požiar z 29. marca spôsobil v mestskom domove dôchodcov rozsiahle škody, extrémne zasiahnutá bola celá budova. Zariadenie zabezpečovalo sociálnu službu pre 193 prijímateľov. Z horiacej budovy sa podarilo včas evakuovať ľudí, nikto sa na mieste nezranil. Klientom museli nájsť dočasné náhradné ubytovanie.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok