Nová Honda HR-V absolvovala nárazové testy Euro NCAP

TA3/SZ
18.4.2022 11:00

Najnovšia generácia SUV modelu HR-V od Hondy bola podrobená nárazovým testom Euro NCAP. Aké hodnotenie sa jej podarilo získať?

Nová Honda HR-V absolvovala nárazové testy Euro NCAP
Euro NCAP

Jednou z meraných disciplín v nárazových testoch je ochrana detskej posádky pri rôznych typoch nárazov. HR-V získala v tejto oblasti hodnotenie 75%. Hlavným nedostatkom bolo skĺznutie bezpečnostného pásu z ramena figuríny pri čelnom náraze a zvýšené merané hodnoty pri bočnom náraze na hlave figuríny.

Za ochranu chodcov získala novinka 72%. Brzdový asistent aj ochrana pri strete s nárazníkom bolo vyhodnotená kladne. Horšie hodnotenie zapríčinili stĺpiky čelného okna, ktoré pri strete s hlavou spôsobujú vyššie riziko poranenia hlavy.

Honda Euro NCAP

Asistenčné systémy získali hodnotenie 78%. Všetky bezpečnostné systémy fungovali vo všetkých situáciách správne. Jediným nedostatkom bol absentujúci systém sledovaní únavy vodiča. Ochrana dospelej posádky bola ohodnotená na 82%. Pri všetkých typoch nárazov poskytuje interiér dostatočnú ochranu dospelých. V niektorých prípadoch merané parametre zaznamenali zvýšené hodnoty, no stále sa nachádzali v norme. Nedostatkom bol chýbajúci airbag medzi prednými sedadlami. Horšie hodnoty boli namerané na hrudníku pasažiera vzadu v prípade čelného nárazu do pevnej bariéry.

Celkovo tak novinka získala štyri hviezdičky z možných piatich, čo je stále veľmi dobrý výsledok. HR-V tak poskytuje dostatočnú ochranu posádky vo všetkých situáciách. Priebeh testu si môžte pozrieť v nižšie priloženom videu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok