Zlaticu Kušnírovú vylúčili v kauze Kuciak ako poškodenú. Senát uviedol, že vražda Martiny nebola súčasťou objednávky

TA3 TASR
14.4.2022 11:24

Špecializovaný trestný súd v Pezinku vylúčil vo štvrtok z procesu v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka ako poškodenú matku jeho zavraždenej snúbenice Zlaticu Kušnírovú. V súvislosti s náhradou škody ju odkázal súd na civilné konanie. Argumentuje aj rozhodnutím Najvyššieho súdu SR. Voči rozhodnutiu nie je prípustný opravný prostriedok.

Predsedníčka senátu Ružena Sabová vyhlásila rozhodnutie po porade senátu v úvode opätovného pojednávania v kauze vraždy novinára, ktorú súd rieši aj s kauzou prípravy vrážd prokurátorov. Argumentuje tým, že Kušnírovej nárok v tejto veci nepatrí, keďže vražda Martiny nebola súčasťou objednávky, ale spôsobilo ju konanie už odsúdeného Petra Marčeka.

Špecializovaný trestný súd tak podľa Sabovej reagoval na pochybenie, ktoré mu vytkol Najvyšší súd SR. Súd takto podľa jej slov rozhodol aj v záujme toho, aby si Kušnírová včas uplatnila svoje práva v zmysle Občianskeho zákonníka.

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku sa vo štvrtok opätovne začal proces v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a tiež v prípade plánovanej vraždy prokurátorov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok