Ak platí rovnosť pred zákonom, Kisku musí stíhať osud Bašternáka, vyhlásil Fico

TA3 TASR
13.4.2022 12:21

Ak platí rovnosť pred zákonom, exprezidenta Andreja Kisku musí stíhať osud odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka, vrátane prepadnutia majetku. Skonštatoval to líder opozičného Smeru-SD Robert Fico v reakcii na podanie obžaloby v daňovej kauze exprezidenta.

Tlačová konferencia strany SMER - SD
TA3 / David Duducz

Fico poukázal aj na možné politické dôsledky. Pýta sa, ako sa bude v prípade odsúdenia exprezidenta nazerať spätne na vtedajšie prezidentské voľby. "Minimálne to bude opäť niečo nevídané vo svete, že prezident SR, ktorý vyhral v druhom kole, vyhral neférovo," podotkol Fico.

Prokurátor Krajskej prokuratúry Prešov podal v utorok obžalobu v daňovej kauze exprezidenta Andreja Kisku. Kauza súvisí so zaúčtovaním nákladov spojených s propagáciou Kisku pred prezidentskými voľbami. Obhajca exprezidenta Peter Kubina víta podanie obžaloby. Tvrdí, že po siedmich rokoch vyšetrovania a "zneužívania polície mafiou, ktorú riadil Smer-SD", sa prípad dostane do rúk spravodlivosti.

Trestný čin exprezident dlhodobo odmieta a videl za ním pomstu expremiéra Fica. Ten podľa vlastných slov nikomu neželá, aby bol podobným spôsobom "poťahovaný" po súdoch a odmieta používanie trestného práva na vybavovanie si politických sporov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok