Orbán posielal e-maily. Sľúbil podporu všetkým občanom nezávisle od toho, koho volili

TA3 TASR
13.4.2022 10:09

Všetci občania Maďarska môžu rátať s podporou vlády, a to nezávisle od toho, akú stranu v parlamentných voľbách volili a v ktorej časti krajiny žijú, napísal v stredu premiér Viktor Orbán v e-maile adresovanom voličom. Informuje o tom spravodajský server 24.hu, podľa ktorého vláda opäť využila adresy poskytnuté obyvateľmi pri registrácii na očkovanie proti covidu.

Viktor Orban
TASR/Jaroslav Novák

Predseda vlády vyjadril vďaku všetkým občanom, ktorí sa 3. apríla zúčastnili na parlamentných voľbách a referende. 

"Vysoká volebná účasť potvrdzuje silu maďarskej demokracie a poskytuje silný mandát novému zákonodarnému zboru. Výsledky sú jednoznačné. Maďari chcú mier a bezpečnosť. Nová vláda bude všetkými možnými prostriedkami pracovať na tom, aby uplatnila vôľu občanov," píše sa v liste.

Server 24.hu pripomína, že v čase predvolebnej kampane maďarská vláda často posielala listy tým, ktorí sa zaregistrovali na očkovanie – napríklad o tom, že kabinet považuje za nezodpovedné, keby opozícia poslala na Ukrajinu zbrane. Najvyšší súd označil posielanie takýchto e-mailov za protizákonné, avšak ústavný súd jeho rozhodnutie zrušil s odôvodnením, že tento verdikt bol protiústavný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok