Výrobca čokolády Kinder sa ospravedlňuje za problémy so salmonelou. Došlo k vnútorným zlyhaniam, priznal

TA3 TASR
8.4.2022 18:04

Talianska spoločnosť Ferrero, výrobca čokolády Kinder, sa v piatok ospravedlnila a priznala vnútorné zlyhanie po tom, ako jej belgické úrady nariadili zatvoriť továreň v Arlone v súvislosti so salmonelou.

Výrobca čokolády Kinder sa ospravedlňuje za problémy so salmonelou. Došlo k vnútorným zlyhaniam, priznal
Twitter

Spoločnosť Ferrero "priznáva, že došlo k vnútorným zlyhaniam". Uviedla tiež, že "hlboko ľutuje" a "úprimne sa ospravedlňuje" za množstvo prípadov salmonely a masívne stiahnutie výrobkov z trhu tesne pred veľkonočnými sviatkami.

Belgický úrad pre bezpečnosť potravín AFSCA v piatok oznámil, že spoločnosť Ferrero dostala príkaz zastaviť výrobu v továrni v belgickom v Arlone pre salmonelu. Tiež stiahnuť celý sortiment produktov Kinder. Podľa belgického úradu mu Ferrero neposkytlo dostatočné informácie v rámci vyšetrovania.

Všetky výrobky z továrne preto musí stiahnuť bez ohľadu na dátum ich výroby. To zahŕňa aj vajíčka Kinder a Schoko-Bons vyrábané v Arlone, pokračuje vyhlásenie AFSCA, ktorý zároveň požiadal všetkých distribútorov, aby odstránili príslušné produkty z maloobchodných predajní.

Závod v Arlone sa nebude môcť znovu otvoriť, kým nebude zaistená bezpečnosť potravín a splnené všetky pravidlá a požiadavky, dodal AFSCA. Talianska spoločnosť už stiahla svoje čokoládové výrobky z obchodov v USA, Austrálii a v mnohých európskych krajinách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok