Peskov sa vyjadril k zabíjaniu civilistov v Buči. Fakty a chronológia vraj nesedia

TA3 TASR
4.4.2022 12:50

Kremeľ kategoricky odmietol akékoľvek obvinenia z toho, že ruské sily sú zodpovedné za zabíjanie civilistov v ukrajinskom meste Buča. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov pritom spochybnil pravosť záberov, ktoré zachytávajú telá civilistov ležiace na uliciach. Informovali o tom agentúry AFP a Reuters.

Peskov sa vyjadril k zabíjaniu civilistov v Buči. Fakty a chronológia vraj nesedia
TASR/AP

"Kategoricky odmietame všetky tieto obvinenia," uviedol Peskov, podľa ktorého treba k vyhláseniam zo strany Ukrajiny pristupovať s pochybnosťami. Peskov počas svojej pravidelnej tlačovej konferencie uviedol, že fakty a chronológia udalostí v Buči nesedia s ukrajinskou verziou a vyzval medzinárodných lídrov, aby sa neponáhľali s vynášaním súdov. Peskov svoje tvrdenia nepodložil konkrétnymi dôkazmi, len všeobecne povedal, že ruskí špecialisti údajne objavili vo videu niekoľko podvrhov.  

Správy o zabíjaní civilistov v meste Buča ležiacom v Kyjevskej oblasti, odkiaľ sa ruská armáda nedávno stiahla, sa objavili tento víkend. Ukrajinské jednotky v meste po odchode ruských síl údajne našli najmenej dva masové hroby a zahraniční reportéri priniesli zábery desiatok tiel v uliciach. 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj obvinil priamo Moskvu zo zabíjania civilistov. Rusko obvinenia poprelo a vyhlásilo, že zábery zinscenoval Kyjev. Hovorca Kremľa v pondelok odmietol komentovať či, zábery z Buče ovplyvnia mierové rokovania medzi Ruskom a Kyjevom, ktoré majú v pondelok pokračovať prostredníctvom videokonferencie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok