Policajti z NAKA si mali podľa Smeru vybavovať sudcov. Fico tvrdí, že má dôkazy

TA3 TASR
17.3.2022 12:40

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry si mali podľa strany Smer-SD vybavovať konkrétnych sudcov pre rozhodovanie v kauzách. Líder Smeru-SD Robert Fico poukazuje na to, že jedným zo „spolupracujúcich“ sudcov má byť predseda Špecializovaného trestného súdu Ján Hrubala.

Tlačová konferencia strany SMER - SD
TA3 / David Duducz

Na štvrtkovej tlačovej konferencii Fico argumentoval prepisom ďalších komunikácií, ktoré majú prepojenie a manipuláciu dokazovať. "Tu máte dôkazy toho, že tí policajti si dokázali vybaviť sudcu, ktorého potrebovali," uviedol, citujúc z materiálov podľa neho opätovne usvedčujúcich z protiprávnosti konania v súčasnosti už obvinených vyšetrovateľov NAKA i niektorých prokurátorov ÚŠP, rovnako tak zo zaujatosti viacerých sudcov ŠTS či sudcu Najvyššieho súdu Juraja Klimenta.

Listinné materiály podľa Fica a ďalších rečníkov na tlačovej konferencii potvrdzujú nielen neoprávnený nátlak na svedkov v mediálne exponovaných kauzách, ale aj obštrukcie voči obhajobe a politizáciu orgánov činných v trestnom konaní vedenú snahou kriminalizovať opozíciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok