Utečenci, ktorí prichádzajú na Slovensko, sa už môžu registrovať aj elektronicky

TA3 TASR
9.3.2022 17:22

Utečenci sa môžu od stredy registrovať aj elektronickou formou pomocou QR kódu alebo prostredníctvom portálu ministerstva vnútra. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Situácia sa mení zo dňa na deň. Je Slovensko pripravené postarať sa o vojnových utečencov?
TASR/František Iván

Po vyplnení elektronického formulára Registrácia dočasného útočiska, pôjdu na najbližšie oddelenie cudzineckej polície. Ak si cudzinci takto vopred vyplnia svoje údaje, podstatne tým urýchlia administratívne procesy priamo na pracovisku cudzineckej polície. Formulár je k dispozícii v ukrajinčine, slovenčine a angličtine, spresnila.

V prípade, že ide o maloletú osobu, ktorá sa dostavila na príslušný policajný útvar v sprievode zákonného zástupcu, uvedené "vyhlásenie cudzinca" za dieťa podáva zákonný zástupca. Následne sa s cudzincami uskutočnia ďalšie administratívne úkony súvisiace s registráciou. Potvrdenie o dočasnom útočisku cudzincovi vydajú na počkanie.

Polícia pripomína, že formulár je elektronické vyhlásenie cudzinca žiadajúceho o dočasné útočisko a neslúži na rezerváciu termínu na príslušnom pracovisku. Vyplnením formulára cudzinci urýchlia vybavovanie na mieste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok