Požiar zničil parkovací dom na Drieňovej ulici, polícia už vyšetruje príčiny vzniku

TA3 TASR
6.3.2022 13:16

Bratislavská polícia vyšetruje príčiny požiaru, ktorý zničil 6-poschodový parkovací dom. V sobotu s ním bojovala vyše stovka hasičov. V nedeľu sa im ho poradilo lokalizovať. Ľuďom sa naskytol pohľad na prepadnutú časť strechy.

Požiar je aktuálne pod kontrolou, lokalizovať sa ho podarilo v nedeľu, krátko po 5.30 h. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. "Zasahujúci hasiči momentálne pokračujú v likvidačných prácach," doplnila Križanová. Na mieste udalosti zasahovalo celkom 113 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 39 kusmi hasičskej techniky z Bratislavského a Trnavského kraja. Na bezpečnosť dohliadalo viac ako 30 bratislavských policajtov.

Okolnosti a príčiny vzniku požiaru vyšetruje polícia, ktorá naďalej zabezpečuje miesto udalosti. "Podľa doterajších informácií k požiaru malo dôjsť z doposiaľ presne nezistených príčin v čase krátko pred 19.30 h na treťom poschodí šesťposchodového parkovacieho domu na Drieňovej ulici. Požiar sa následne rozšíril aj na ďalšie poschodia, pričom v jeho dôsledku došlo k silnému zadymeniu okolia miesta požiaru," spresnil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Z bezpečnostných dôvodov policajti v čase po 23.00 h uzatvorili aj okolité ulice a okolie miesta požiaru ohradili. Krátko pred 23.30 h došlo k zrúteniu časti budovy zo strany Tomášikovej ulice. "V dôsledku požiaru došlo aj k poškodeniu skladových priestorov a obchodných priestorov. Výška spôsobenej škody je v súčasnosti predmetom prebiehajúceho vyšetrovania a dokazovania," doplnil Szeiff. Hasenie požiaru prebiehalo iba zvonku, pričom podľa hasičov nedošlo v tejto súvislosti k žiadnym zraneniam.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok