Elektrický Renault Megane sa bude môcť pýšiť väčším dojazdom

TA3/SZ
1.3.2022 11:00

Nový, plne elektrický Renault Megane prinesie drobnú zmenu, ktorá umožní prejdenie väčšej vzdialenosti na jedno nabitie

Elektrický Renault Megane sa bude môcť pýšiť väčším dojazdom
Renault

Elektrický Megane sme spoznali len prednedávnom. Renault sa však už teraz rozhodol spraviť menšiu zmenu, ktorá umožní zákazníkovi prejsť so svojim autom väčšiu vzdialenosť. Zo začiatku bolo možné objednať slabší motor výlučne s menšou batériou a naopak silnejší motor s väčšou batériou. Vyšší výkon spotrebuje počas jazdy väčšie množstvo energie, a preto sa Renault rozhodol variant s menším výkonom osadiť väčšou batériou.

Renault Renault

Najnovšie rozhodnutie značky je, že bude ponúkať aj variant s menším výkonom, no s batériou s vyššou kapacitou, čo vo výsledku bude znamenať vyšší dojazd na jedno nabitie akumulátoru. Zákazník teda bude mať možnosť kombinácie 130 koňového pohonu spolu s batériou o veľkosti 60 kWh.

Táto kombinácia by mala byť schopná prejsť na jedno nabitie približne 500 kilometrov. Možnosť takejto voľby určite uvíta veľké množstvo zákazníkov najmä z praktického hľadiska. Cenovka za takto vybavené auto sa však bude približovať skôr k cene vrcholnej varianty, ako k základu ponuky. Odhadom by si mohla značka za novú verziu pýtať približne 36 tisíc eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok