Prípad vraždy Kuciaka a Kušnírovej je opäť na súde, rozhodovať sa bude o Kočnerovi a Zsuzsovej

TA3 TASR
28.2.2022 08:37

Prípad vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa vracia na Špecializovaný trestný súd. Ten bude opäť rozhodovať o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. Súd spojil túto vec s prípravou vrážd prokurátorov. V tejto veci čelí obžalobe 5 ľudí, vrátane Kočnera, Zsuzsovej a Szabóa.

V prípade vraždy novinára a jeho snúbenice bude súd opäť rozhodovať o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú v tejto kauze tri rozhodnutia. Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelí obžalobe päť osôb - Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó, Dušan K. a Darko D.

Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017, prijať ju mala Alena Zsuzsová. Po výpovedi Andruskóa odsúdeného v kauze vraždy novinára a jeho snúbenice zadržali i podnikateľa Dušana K. Vlani v marci obvinili v prípade aj občana Bosny a Hercegoviny Darka D. Podnikateľa Mariana Kočnera obvinili ako posledného koncom júna 2021.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok