Rusko médiám zakázalo písať o útoku či invázii. Za porušenie nariadenia hrozia pokuty

TA3 TASR
26.2.2022 12:27

Ruská Federálna služba pre dozor v oblasti telekomunikácií, informačných technológií a masmédií (Roskomnadzor) v sobotu médiám nariadila, aby odstránili správy, ktoré vojenskú operáciu Ruska na Ukrajine označujú za "napadnutie, inváziu alebo vyhlásenie vojny".

ONLINE: Ruské jednotky sú už v Kyjeve. Ukrajinské úrady zaznamenali zvýšenú mieru radiácie v Černobyle
TASR/AP

Médiám v opačnom prípade hrozí zablokovanie a pokuta. TASR informuje na základe správy agentúry AFP. Roskomnadzor vo svojom vyhlásení viacero nezávislých médií vrátane televízie Dožď a nezávislých novín Novaja Gazeta obvinil zo šírenia "nespoľahlivých spoločensky významných nepravdivých informácií" o ostreľovaní ukrajinských miest ruskou armádou a o úmrtiach civilistov, píše AFP.

Federálna služba svojimi krokmi reaguje na žiadosť úradu generálnej prokuratúry. Roskomnadzor podľa svojich vyjadrení začal administratívne vyšetrovanie v spojitosti so šírením nespoľahlivých spoločensky významných informácií.

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok, 24. februára, ráno spustil vojenskú operáciu na Ukrajine. Tá si doteraz vyžiadala desiatky obetí na životoch a viac ako 50-tisíc ľudí túto krajinu (Ukrajinu) opustilo, píše AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok