Členské štáty Európskej únie sa jednomyseľne zhodli na sankciách voči Rusku

TA3 TASR
22.2.2022 18:34

Členské štáty Európskej únie sa v utorok jednomyseľne zhodli na prijatí sankčného balíka voči Rusku v súvislosti s krízou okolo Ukrajiny. Na spoločnej tlačovej konferencii v Paríži to oznámili šéf európskej diplomacie Josep Borrell a francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian.

Ministri zahraničných vecí štátov EÚ sa "jednomyseľne zhodli na prvotnom balíku sankcií", povedal novinárom šéf francúzskej diplomacie. Rusko obvinil z "porušenia medzinárodného práva" a "porušenia svojich záväzkov".

EÚ novými sankciami voči Rusku reaguje na uznanie Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky za nezávislé štáty zo strany Moskvy. Borrell uviedol, že sankcie EÚ "budú Rusko bolieť a budú bolieť veľmi". Dodal, že sankcie vrátane zmrazenia majetku a zákazu udelenia víz sa budú vzťahovať i na 351 poslancov dolnej komory ruského parlamentu, ktorí podporili uznanie DĽR a LĽR.

Agentúra TASS uvádza, že na novom sankčnom zozname EÚ figuruje 27 jednotlivcov a právnych subjektov vrátane bánk financujúcich ruské operácie v Donbase. Samotný ruský prezident Vladimir Putin sa medzi sankcionovanými osobami nenachádza, uvádza TASS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok