Mercedes-AMG GT 63 S E Performance spoznal svoju cenovku

TA3/SZ
20.2.2022 11:00

Najvýkonnejší model od AMG skrýva pod kapotou hybridný pohon s poriadnou dávkou výkonu. Akú silu produkuje pohonná sústava?

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance spoznal svoju cenovku
Mercedes

Mercedes spúšťa predaj nového hybridného modelu, ktorý sa svojim výkonom radí na vrchol ponuky značky. Vo svojich útrobách skrýva benzínovú dvakrát prepĺňanú V8 spojenú s hybridným systémom. Takáto kombinácia generuje spoločný maximálny výkon na úrovni až 843 konských síl a 1400 Nm krútiaceho momentu.

Akcelerácia z pokoja na 100 km/h zaberie krátkych 2.9 sekundy, respektíve menej ako 10 sekúnd pri zrýchlení na 200 km/h. Maximálna rýchlosť, ktorú je novinka schopná vyvinúť je 316 km/h.

Amg Mercedes

Samotný elektromotor poskytuje stály výkon 70 kW a pri potrebe vyššieho výkonu dokáže krátkodobo produkovať až 150 kW. Elektromotor má k dispozícii akumulátor s kapacitou 6.1 kWh. Na elektrickú energiu teda AMG prejde len krátkych približne 12 kilometrov. Auto však nebolo zamýšľané tak, aby jazdilo na elektriku, ale tak aby elektrická energia pomohla dynamike a zvýšila výkon.

Novinkou je aj matné zelené lakovanie karosérie v odtieni Green Hell Magno a špecifické 21 palcové disky kolies. Základná cena tejto mimoriadne výkonnej novinky z dielne AMG je nastavená na vyše 207 tisíc eur a bude dostupná aj pre slovenských zákazníkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok