Rituál pre krásu, ktorý ste ešte neskúšali: Na čo vám poslúži mrazený citrón?

TA3/zm
21.2.2022 08:00

Sila citrónov sa v kozmetickom priemysle využíva pravidelne a šťava z nich figuruje v nejednom domácom beauty recepte. Čo ste však zrejme ešte neskúsili je mrazený citrón! Na čo je tento trik dobrý?

Rituál pre krásu, ktorý ste ešte neskúšali: Na čo vám poslúži mrazený citrón?
Profimedia

Nie len šťava, ale aj kôra citrónov je prospešná pre našu krásu. A na to sa pri odšťavovaní častokrát zabúda. Vďaka rituálu s mrazenými plátkami však dostanete z tohto ovocia oveľa viac živín.

Bohatšia na vitamíny a živiny

Ak si o citrónovej šťave myslíte, že je to vitamínová bomba, potom asi netušíte, že v kôre je obsiahnutý až desaťnásobok všetkého cenného, čo citrón ponúka. Okrem céčka sú to najmä flavonoidy a pektín. Kyslé ovocie preto nie je len cenným bojovníkom proti chrípke a nachladnutiu, ale poradí si aj s oxidačným stresom, ktorý poškodzuje kožné bunky a spôsobuje predčasné starnutie.

Prečo mraziť

Že je cenná šťava aj kôra z citróna je pomerne jasné, ale možno si kladiete otázku, prečo máme vôbec toto ovocie mraziť. Dôvodom je len praktická stránka, aby ste celý citrón mali vždy po ruke a dal sa nastrúhať vrátane dužiny.

Postup je jednoduchý. Zaobstarajte si kvalitné bio citróny, dobre ich umyte a dajte v celku zamraziť. Na druhý deň citrón vytiahnite a postrúhajte na prášok, ktorý opäť uskladnite v mrazničke. Takto vám cenný prášok vydrží až štyri mesiace a budete ho mať neustále po ruke.

Denná dávka

Zrejme ste čakali, že mrazený citrón budete na pleť prikladať, ale receptom pre krásu je jeho denná konzumácia. Z prášku, ktorý ste si pripravili, by ste si mali denne dať aspoň 75 gramov, napríklad do vody a vypiť. Organizmu tak doprajete ideálnu dávku pre zdravie pokožky, ktoré začína starostlivosťou zvnútra.   

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok