Lexus zverejnil prvé zábery konceptu elektrického SUV. Čím zaujme?

TA3/SZ
16.2.2022 18:30

Lexus najnovšie zverejnil snímky zachytávajúce koncept väčšieho SUV, ktorý má predznamenávať príchod sériového modelu pravdepodobne až s tromi radmi sedadiel

Lexus zverejnil prvé zábery konceptu elektrického SUV. Čím zaujme?
Lexus

Lexus sa po vzore mnohých automobiliek taktiež rozhodol ísť cestou plne elektrických veľkých SUV. Najnovšie automobilka upriamuje pozornosť práve na koncept veľkého elektrického SUV, ktorého veľkosť napovedá, že by mohlo disponovať aj rozložením interiéru s tromi radmi sedadiel.

Zo zverejnených záberov rozmery nie sú jasne definovateľné, no už na prvý pohľad je jasné, že novinka nebude malým mestským crossoverom. Koncept je predzvesťou sériového modelu a má priblížiť, akým smerom sa bude uberať finálny vzhľad.

Lexus Lexus

V prednej časti dominuje masívna predná maska, ktorej dizajn je do veľkej miery diktovaný aerodynamikou, a preto neobsahuje žiadne zbytočné otvory a prelisy. Svetlomety pôsobia minimalistickým dojmom s jednoduchou líniou denného svietenia. Pohľad na bočnú líniu odhalí veľkú dĺžku auta a všimnúť si môžte aj digitálne spätné zrkadlá.

Lexus Lexus

Zadná časť pôsobí pravdepodobne najfuturistickejšie. Vďačí tomu najmä hranatým líniám a LED svetelnému pásu, ktorý sa tiahne cez celu šírku zadnej časti. Interiér je nateraz zahalený rúškom tajomstva. Na všetky podrobnosti a finálny vzhľad sériového auta si budeme musieť ešte nejaký ten čas počkať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok