V Bratislave na Národnom futbalovom štadióne otvoria ďalšie termíny na tretiu dávku

TA3 TASR
15.2.2022 12:21

Bratislavský samosprávny kraj otvorí vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Národnom futbalovom štadióne ešte dva termíny na očkovanie pre záujemcov o tretiu dávku vakcíny starších ako 12 rokov, teda vrátane detí od 12 do 17 rokov. "Booster" dávku budú môcť dostať v sobotu, 19. februára, a v pondelok, 21. februára, popoludní.

BA
TASR/Pavel Neubauer

"Detský deň", teda očkovanie detí od piatich do 11 rokov, bude v piatok, 18. februára. Na sociálnej sieti o tom informuje lekár kraja a riaditeľ odboru zdravotníctva Úradu BSK Tomáš Szalay.

Záujemcom o očkovanie v týchto dňoch odporúča, aby sa vopred zaregistrovali. Urobiť tak môžu na webovej stránke korona.gov.sk alebo cez náhradnícky zoznam kraja, ktorý registráciu 12- až 17-ročných akceptuje. "Na boosterové očkovanie musí s tínedžerom prísť zákonný zástupca, a to aj s vyplneným papierovým tlačivom - žiadosťou o očkovanie," pripomína Szalay. Formulár odporúča stiahnuť si a vyplniť doma.

Bratislavský kraj zároveň pripomína, že očkovanie v Národnom futbalovom štadióne sa pre nižší záujem končí. Poukazuje na to, že minulý týždeň prišlo za celú sobotu na očkovanie 600 ľudí pri kapacite 4000. "Seniori sú preočkovaní od novembra, v DSS sme ľudí preočkovali tiež, 'výjazdovka' k imobilným pacientom štartuje už len raz týždenne," približuje Szalay.

Po preočkovaní tínedžerov nepredpokladá dostatočný dopyt po očkovaní, ktorý by naplnil kapacitu Národného futbalového štadiónu. "Komornejšie počty očkovancov dokážu vybaviť komornejšie očkovacie centrá," podotýka. Veľkokapacitné očkovacie centrum v Národnom futbalovom štadióne je v prevádzke už bezmála rok.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok