Obavy občanov z obrannej dohody s USA môžu vyvrátiť iba odpovede rezortu obrany, uviedla primátorka Sliača

TA3 TASR
11.2.2022 17:32

Minister obrany Jaroslav Naď by mal prísť na Sliač s odpoveďami na všetky otázky, ktoré mu ohľadom dohody SR s USA nedávno adresovali samosprávy z okolia tamojšieho letiska.

Balgová: Obavy občanov z dohody SR a USA môžu vyvrátiť iba podrobné odpovede MO
TASR/Ján Krošlák

Po piatkovom rokovaní zástupcov dotknutých samospráv na Sliači to uviedla tamojšia primátorka Ľubica Balgová. Podľa nej obyvatelia miest a obcí, ktoré sa nachádzajú v blízkosti letiska Sliač, stále nepoznajú odpovede na všetky svoje otázky. 

„Odpovede, ktoré pred časom minister obrany zaslal primátorovi Banskej Bystrice nepostačujú,“ konštatovala. „Minister obrany nám ale prisľúbil, že do 14 dní sa stretneme a otázky, ktoré mu položíme, nám vysvetlí,“ uviedla.

Otázky sa týkajú napríklad zotrvania civilnej časti letiska, možného umiestnenia jadrových zbraní, majetkovo-právnych záležitostí alebo environmentálnych dopadov či kompenzácií. „Odpovede na naše otázky budeme požadovať nielen ústne, ale aj písomne,“ pripomenula primátorka Sliača.

„S odpoveďami na naše otázky, ktoré sme pred časom dostali od ministra obrany, nie sme spokojní,“ konštatoval primátor Banskej Bystrice Ján Nosko. 

„Trváme preto na tom, aby minister Jaroslav Naď prišiel na letisko s prezentáciou a písomnými odpoveďami. Pokiaľ v odpovediach identifikujeme problémy, ktoré môžu zásadným spôsobom zmeniť život obyvateľov v našom regióne, budeme zvažovať aj možnosť konania referenda,“ doplnil.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok