Sme rodina vyzýva Kolíkovú, aby začala pracovať na exekučnej amnestii

TA3 TASR
10.2.2022 11:46

Sme rodina vyzýva ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú, aby začala čo najskôr pracovať na exekučnej amnestii. Vyhlásil to poslanec Národnej rady SR Martin Borguľa na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Ministerka Mária Kolíková predstavila veľkú novelu zákona
TA3 / David Duducz

"Súdna mapa až tak ľuďom nepomôže, ako pomôže to, keď 1,2 milióna ľuďom odpustíme drakonické poplatky, ktoré musia platiť," uviedol Borguľa. Pokračoval, že súdnej mape sa venuje veľa času a pritom sa zabúda, že exekučná amnestia leží dlhé mesiace na Ministerstve spravodlivosti SR. Preto vyzýva Kolíkovú, aby čo najskôr a najrýchlejšie začala pracovať na exekučnej amnestii a neodkladala tento bod programu bokom.

"Zároveň prosím a žiadam všetkých našich koaličných partnerov, aby s rovnakým nasadením, ako pretláčali americkú zmluvu, nám pomohli pretlačiť aj exekučnú amnestiu," povedal Borguľa. Exekučná amnestia je teraz podľa neho dôležitá ako nikdy predtým. "Uvedomme si obrovské zvyšovanie cien energii, potravín, žijeme v dobe koronakrízy, keď ľudia majú obrovské výpadky príjmov," pokračoval.

Predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský konštatoval, že niekoľkokrát bol na rokovaní na ministerstve spravodlivosti, kde viackrát riešili, akým spôsobom sa bude aplikovať do praxe tzv. exekučná amnestia. "Čo sa nám zatiaľ podarilo, je uznesenie vlády, ktorým sa zmení pomer pri vymáhaní pohľadávok," komentoval Pčolinský.

Rovnako vyzval Kolíkovú s tým, že pokým chce získať podporu, tak ju žiadajú, aby začala konať vo veci exekučnej amnestie. "Pre nás je priorita presadzovať to, na čom sme sa dohodli pri zložení vlády," hovoril Pčolinský. Dodal, že po dvoch rokoch rokovaní má pocit, že niektorí koaliční partneri umelo naťahujú čas a odkladajú riešenie exekučnej amnestie do budúcna s nejasným výsledkom a cieľom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok