Nové BMW radu 2 vstupuje na slovenský trh. Na akej sume začína jeho cenovka?

TA3/SZ
10.2.2022 11:00

BMW radu 2, ktorého aktuálne najvýkonnejšia verzia dosahuje výkon až 374 konských síl vstupuje na slovenský trh. Na akej sume štartuje základ ponuky?

Nové BMW radu 2 vstupuje na slovenský trh. Na akej sume začína jeho cenovka?
BMW

Nová dvojka bude spočiatku na našom trhu dostupná s tromi verziami pohonu. Základ ponuky je tvorený verziou 220i, ktorá je poháňaná dvojlitrovým benzínovým štvorvalcom s výkonom 184 konských síl. Štandardom je 8 stupňová automatická prevodovka posielajúca výkon výhradne na zadnú nápravu. Cenovka za túto základnú motorizáciu štartuje na sume 37750 eur.

BMW BMW

Ďalšou motorizáciou v ponuke je model s označením 220d. Ide o dvojlitrový štvorvalec na naftu, ktorý produkuje 190 konských síl. Aj tu je opäť štandardom 8 stupňový automat posielajúci výkon na zadnú nápravu. Cenovka za túto verziu začína na úrovni 40500 eur.

Obe verzie disponujú bohatou štandardnou výbavou. Už v základe dostanete 17 palcové disky kolies, ktoré môžu byť v prípade príplatku za verziu M Sport až 18 palcové. Z bohatej výbavy spomeniem ešte napríklad akustické sklá pre lepší zvukový komfort na palube či automatickú klimatizáciu a dotykový displej infotainmentu.

BMW BMW

Vrchol ponuky je aktuálne tvorený verziou M240i xDrive, ktorá ukrýva pod kapotou benzínový šesťvalec s objemom tri litre produkujúci 374 konských síl. Aj tento agregát je štandardne dodávaný s 8 stupňovou automatickou prevodovkou, ktorá však v tomto prípade posiela výkon na obe nápravy prostredníctvom systému xDrive.

Oproti dvom vyššie spomenutým verziám má M240i v základe lepšie ozvučenie interiéru, Live Cockpit Plus, 19 palcové disky kolies, športové brzdy a podvozok, alebo napríklad aj športovejšie sedadlá. Táto aktuálne najšportovejšia verzia zrýchli z pokoja na 100 km/h za 4.3 sekundy a disponuje aj systémom launch control, ktorý zabezpečuje efektívny rozjazd.

Táto verzia na slovenskom trhu štartuje s cenovkou 54300 eur. Ďalšie verzie by sa mali na trhu objaviť ešte v priebehu roku 2022. Časom budeme svedkami aj čistokrvnej športovej M2.

Témy: BMW
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok